Translate

dimecres, 1 de maig de 2019

El per què de l'autonomia.

Després de tants anys de parlar-ne continua sent vigent que puguem transmetre  la necessitat i el valor de l'autonomia com a base del desenvolupament de la seguretat i l'autoestima.
Sols amb aquesta base es pot superar l'egocentrisme i comprendre la necessitat de col·laborar en tos els grups on es participa: la família, l'escola, el treball i la societat.
L'escala que vaig construir als anys 70 és inviable avui. Es feien propostes molt més amplies i "arriscades" (sols cal unir memòria i pensar tot el què fèiem quan eren criatures) i impensables ara. Les persones adultes confiaven molt més en nosaltres malgrat, també, es corren més riscos que ara no es permeten.

 Actualment, amb tantes pors, s'han minimitzat les propostes i per tant les demandes que es fan a la canalla. 

Curiosament en una societat que té tant accés a tot i es sobreprotegeix a la canalla en tot el que constitueix  la vida quotidiana i la proximitat: anar a comprar, triar fruita, fer les amanides i les truites, ser responsables dels seus materials  i obligacions i un llarg etc. Cal posar-se d’acord, segons context i edat, dels hàbits que han de tenir i com afavorim aquesta participació. És un aprenentatge més important que mols dels que es valoren com clau d’èxit personal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada