Translate

dissabte, 4 de maig de 2019

40 anys de Crespinell. escola d'educació Especial de Terrassa

Crespinell ha fet 40 anys i ho han celebrat. Ha estat un plaer compartir aquest sopar amb dues de les seves fundadores: la Mariona Torredemer i la Tura Bayés i tantes persones que han estat i estan presents no sols en aquesta celebració sinó en el seu procés i viatge.

Una gran aventura en la que hi vaig ser en els seus primers passos. Quantes trobades, arguments, confiança i rigor en les anàlisis. Quants records dels moments en que es van posar els fonaments d’una aventura educativa que aposta per la igualtat de drets i que ha arribat, certament, molt enllà  quan pensar en les persones amb necessitats educatives no era fàcil.

Va ser un moment màgic aquest sopar pel simbolisme que tenia, pel record a tantes trobades, per trobar-me amb persones amb les que havia compartir una part de la seva formació a la UAB quan entraven en el món de l’educació. Els comentaris que vàrem compartir en el sopar, els seus records, els meus i el què vàrem significar per a unes i altres.

Vaig recuperar una part de la meva història com a professora a la facultat d’educació i se’m va tornar a fer present la gran responsabilitat que tenim quan exercim la docència.
Cada vegada que em ve a saludar una persona perquè ha estat alumna meva sempre em sento privilegiada, no per pensar que ho vagi fer bé, sinó perquè les relacions que es van establir han suportat el pas dels anys. 

Quan em diuen que tenen bons records de les classes, de la dinàmica que s’hi establia, les anàlisis i debats que fèiem en base al coneixement i l’experiència que ja tenia, menys que ara, i que posava a la seva disposició per avançar conjuntament, certament em resulta molt emocionat i novament en reforça la idea de la gran responsabilitat que tenim.

A més, quin regal, em vaig trobar amb el meu fill Marc i la seva parella l’Anna que estan també en aquest món lluitant per la igualtat de drets de les persones amb necessitats quan arriben a l’edat adulta. 

Gràcies Mariona per la teva trajectòria i per haver proposat aquest sopar perquè són situacions que enforteixen idees, vincles personals, professionals, socials i sobretot emocionals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada